Frisk bedriftshelsetjeneste


Vanskelige tider i oljebransjen går ikke utover tilstanden til bedriftshelsetjenesten Medco. Medco i Tananger har doblet omsetningen og åpnet nytt avdelingskontor.

- Vi ser at flere arbeidstakere opplever vanskelige tider, men vi må ikke svartmale. Situasjonen er langt fra helsvart, og vi opplever ingen stor pågang som følge av kuttrunder. Det er ikke derfor vi vokser. Men klart, for dem som rammes og søker hjelp fra oss, er det ille nok, sier daglig leder Pål Lillebø i Medco Bedriftshelsetjeneste.

Bedriftshelsetjenesten er opptatt av å ivareta både den som rammes direkte og hele arbeidsmiljøet.

- Vi har flere kunder som har sett seg nødt til å nedbemanne, og da har vi fått nye oppgaver i i form av typen «hva gjør vi etter nedbemanningen for å øke motivasjonen for de som er igjen». Vi ser at kuttrundene svekker motivasjonen og at ansatte mister gnisten når gode kolleger forsvinner ut av bedriftene, forteller Lillebø til Aftenbladet.

Runder 30 år

Selv opplever Medco gode tider. Neste år runder bedriftshelsefirmaet 30 år. Nytt kontor ble i mai åpnet i Hinna Park og Enforme Bedriftshelsetjeneste er kjøpt opp. Straks er også oppkjøpet av en bedriftshelsetjeneste i Kristiansand klart.

- Vi er fornøyd med utviklingen. Hvis vi klarer 18,6 millioner kroner i år, har vi hatt en dobling siden 2012. Det kommer litt an på hvor stor omsetningen fra tidligere Enforme blir, men vi er godt i rute til en årsomsetning på 16 millioner i år uten Enforme, sier Lillebø.

For to år siden fikk Medco nye eiere etter at arvingene til legen som grunnla Medco, solgte seg ut.

- Vi har satset offensivt siden den gang, og det meste av veksten skyldes aktiv jobbing mot markedet, Med Enforme-oppkjøpet har vi også fått inn et nytt konsept som går på livsstil. Det handler om kosthold, alkohol, røyking, kondisjon og kropp, ikke bare den tradisjonelle kjøttvekta, sier Lillebø, som har ledet Medco i to år og selv har en eierandel i bedriften.

Startet i Tananger

Medco har i dag 15 ansatte og er en av de største lokale aktørene innen bedriftshelsetjeneste. Andre store er nasjonale Stamina og International SOS hvor tidligere Stavanger Bedriftshelsetjeneste nå inngår. Medco har helt siden starten holdt til i Tananger og ble etablert for å betjene de mange små oljeservicebedriftene i området. Siden har Medco vokst med bedriftene og har nå store kunder som Halliburton, Baker Hughes og IKM i tillegg til kunder som IVAR, Stavanger Museum og andre virksomheter som ikke er oljerelaterte.

- Men vi har også en del kunder i Jåttåvågen og omegn, derfor har vi åpnet et kontor i Hinna Park. Det ledes av bedriftslege og arbeidsmedisiner Rune Meldahl. På mange måter er ringen sluttet for ham nå ettersom han begynte sin karriere som bedriftslege for Norwegian Contractors i Jåttåvågen da Troll-understellet ble bygget på 80-tallet, sier Lillebø.

Han har også stor tro på at en ny arbeidshelseundersøkelse Medco har utviklet med støtte fra Norges forskningsråd og i samarbeid med IKM, det hele initiert av Petroleumstilsynet.

- Den kalles RMA-modellen og har som mål å avdekke sykdom eller plager den ansatte har, eller står i fare for å utvikle, som følge av arbeidsmiljøpåvirking, sier Lillebø.

Tilgang på personell

Medco har altså nok å gjøre, og omstillingen i oljebransjen gir på samme måte som kommunene har fått tilgang til ingeniører, Medco tilgang på kvalifisert helsepersonell.

- Ved de siste ansettelsene, har vi hatt solid søking fra personell som tidligere har vært direkte ansatt i oljebransjen. Men som nevnt, selv om det er tøffere tider og flere rammes, må vi ikke svartmale situasjonen. Nye muligheter åpner seg, sier Lillebø.

Nye innlegg
Eldre innlegg
Arkiv
Kontakt

 

Adr:        Medco BHT

               Risavik Havnering 14

               4056 Tananger

 

E-post:    post@medco-bht.no

Tlf:           51 71 52 70

Fax:         51 71 52 71

Åpningstider
 

Tananger

Man - Fre  08.30 - 15.30

 

Hinna Park 

Man - Fre 08.30 - 15.30

 

Ellers etter avtale

© 2016 Medco-BHT

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Google+ Social Icon